Meztelen kutyák

Általános megjelenés: a kínai meztelen kutya, társasági kutya, az FCI IX-es fajtacsoportjába tartozik. Egy kicsi, élénk, kecses kutya, közepesen finom csontú, teste meztelen, szőr csak a fejen, lábakon és farkon van.

A szőrös, vagy púderpamacs változatnak az egész testét aljszőrzet és egy fátyolos fedőszőr borítja. Két különböző típusa van; a Deer típus finom csontozatú, míg a Cobby nehezebb csontú, erősebb típus.

Testének hossza valamivel nagyobb, mint a magassága. Háta egyenes, lágyéka erős, fara lekerekített és izmos. Farka magasan tűzött, melyet mozgás közben vízszintes helyzetben, vagy magasabban hord. A kínai meztelen kutya feje kecses, koponyája hosszú és boltozatos és nincsenek rajta túl mély ráncok. Fülei nagyok, alacsonyan tűzöttek és felállók. A púderpamacs változatnál megengedett a lógó fül. Szeme távol ülő, mandulavágású, kiálló, de soha nem kidülledő. Tekintete eleven. A meztelen változat fogazata lehet hiányos. Harapása ollószerű. Minden szín és színkombináció megengedett.

Méret: ideális magasság kanoknál 28-33 cm (11-13 ins), szukáknál 23-30 cm (9-12 ins). A súly jelentősen különbözhet, de nem lehet több mint 5,4 kg (12 font). A méreteknél fontosabbak a test arányai.

Hibák: minden a fent leírtaktól való eltérés hibának számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation

.