Káros linkek a linképítésben

A linképítők gyakran beleesnek abba a hibába, hogy kellő szakértelem híján teljes mértékben félreértelmezik a linképítés alapvető fogalmait, lényegét, és úgy gondolják, hogy teljesen mindegy milyen és mennyi link mutat az oldalra. Emiatt sokszor fordul elő az, hogy olyan linkeket szereznek, amelyek nemhogy hasznosak lennének, de egyenesen károsak az oldalra nézve.

Ilyen káros linkek például a tiltott linkek, vagyis az úgynevezett Black Hat SEO linkek. Ezek vagy a láthatatlanná tett linkek kategóriájába, vagy pedig a SPAM-elt linkek kategóriájába tartoznak. Szintén vannak még ezen kívül is káros linkek, mint például a rossz környezetből származó hivatkozások, főleg akkor, ha viszontlinket is adunk az ilyen oldalaknak. Valamint kifejezetten károsak lehetnek az oldalunkra nézve a fizetett linkek, vagyis a szponzorált linkek is. Ezek nyilvánosan vannak feltüntetve, általában az is meg van jelölve hogy mennyibe kerülnek, valamint hogyan tehetünk szert egy ilyen linkre, instrukciókkal, teljes leírással teletűzdelve. A Google célja napjainkban leginkább az, hogy ezeket a fizetett linkeket kitiltsa és megszüntesse. Amikor legutóbb frissítették a PageRank-eket, akkor ezek miatt a fizetett linkek miatt nagyon sok oldal értéke csökkent. Nem arról van szó, hogy nem szabad linket vásárolni, hanem arról, hogy ne látszódjon rajta, hogy fizetett linkről van szó. Ha linket vásárolunk, gondoskodjunk arról, hogy eltüntessük a nyomait annak, hogy fizetett linkről van szó, és helyezzük normális, természetes környezetbe.

Természetesen egy bejáratott weboldal esetében már gyakorlatilag nem lehet káros linkről beszélni. Gondoljunk csak bele, hogy milyen egyszerű lenne, ha néhány link elhelyezésével tönkre lehetne tenni a konkurenciát. Viszont a kezdeti időszakban mindenképpen kerülni kell a kétes linkeket. Ha szakértő linképítőket keres, forduljon a www.linkmarketing.hu csapatához!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation

.