Dominika, az éden szigete

A Dominikai Köztársaság a Karibi térség legősibb földdarabja. Korát tekintve, akár a környék szigeteinek nagyapja is lehetne.

Itt található az Újvilág legősibb városa (Santo Domingo), legódonabb utcája, legvénebb katedrálisa, legpatinásabb egyeteme, sőt a földrész legrégebb óta működő kórháza is.

Édeni adottságai ellenére a sziget évekig nem volt számottevő turisztikai célpont, köszönhetően Rafael Leonidas Trujillo Molina tábornoknak, aki több mint harminc évig kormányozta a Dominikai Köztársaságot – természetesen a lehető legdiktatórikusabb módszerekkel. Sokáig még a frissen felhúzott szállodasorok és kaszinók sem tudták feloldani azt a kellemetlen érzést, amelyet az állig felfegyverzett, marcona kormánycsapatok folyamatos jelenléte okozott az országban.

A szűk esztendőknek mára vége, napjainkban már több millió turista keresi fel a Dominika Köztársaság tengerparti üdülőhelyeit évente. Az ideális környezetnek, no meg a profi reklámkampánynak köszönhetően évről évre nő a nyaralóvendégek száma. Annak érdekében, hogy minél egzotikusabb arculatot teremtsenek neki, még át is nevezték a szigetet, az éteri csengésű “Dominicana” nevet kapta a reklámcélú keresztségben. Szlogenje szerint Dominika maga a nyugalom oázisa, amely minősítés többé-kevésbé illik is rá, csupán Santo Domingo nyüzsgésében ildomos jobban odafigyelnünk értékeire, itt ugyanis – éppen a turista-áradatnak köszönhetően – az utóbbi időben nagyon megemelkedett az apróbb-nagyobb bűncselekmények száma. A Dominikai Köztársaság igazi vonzereje nem is a városaiban, inkább hatalmas és csodaszép strandjaiban rejlik. A helyi strandok garantáltan összkomfortosak, van itt minden mi szem-szájnak és napimádóknak ingere, az azúrkék, magas hegyek keretezte látóhatártól, a púderszerűen finom fövenyig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Post Navigation

 
.